Byggetilladelse
Få hjælp til byggetilladelse
På denne side har vi derfor samlet alt, I bør vide om byggetilladelse. Læs med herunder, hvor vi blandt andet kommer omkring regler og krav til byggetilladelse, og hvordan vi kan hjælpe jer med at søge tilladelsen. Vi starter dog med at se nærmere på, hvad en byggetilladelse er, og hvorfor I overhovedet skal søge en sådan – dette giver jer en grundforståelse, som er relevant at have på plads, inden I enten søger byggetilladelse eller anmoder om hjælp hertil.
Læs også:
Hvornår skal man søge byggetilladelse?
Hvad koster en byggetilladelse?
DEFINITION AF BYGGETILLADELSE
Ansøgning om byggetilladelse er et lovkrav i Danmark, og det er derfor en uundgåelig del af rejsen, når I står med tankerne om at bygge. En byggetilladelse er – ganske enkelt – jeres stykke papir på, at I har grønt lys til at gå i gang med et givent byggeprojekt. I søger byggetilladelse hos kommunen, som I ønsker at udføre jeres byggeri i. Helt konkret er det sådan, at der ved tale om et nyt byggeri, som skal anvendes til beboelse eller erhverv, skal søges byggetilladelse. Det gælder, uanset om bebyggelsen er et nybyggeri, en ombygning, en nedrivning eller en tilbygning.
I SKAL KENDE TIL BYGNINGSREGLEMENTET SAMT NYE REGLER FOR BYGGETILLADELSE
Uanset karakteren af jeres byggeprojekt, og om der foreligger krav om at søge byggetilladelse, skal I altid overholde bygningsreglementet. Bygningsreglementet er en bekendtgørelse, der er styret af byggeloven. I reglementet fremgår en række krav og regler til bl.a. konstruktioner, isolering, brandsikkerhed samt bebyggelsesprocent for grunden.
Med seneste bygningsreglement, BR18, er der kommet nye regler i henhold til byggetilladelse. Det betyder, at I ikke længere skal søge om byggetilladelse hos kommunen, når I skal opføre mindre byggerier som fx skure, carporte og drivhuse op til 50 kvadratmeter.
DERFOR SKAL I HAVE EN BYGGETILLADELSE
Byggetilladelsen er altså godkendelsen fra kommunen, som sikrer jer tilladelse til at udføre jeres byggeri. Der er flere grunde til, at I som bygherrer skal indhente en byggetilladelse. Først og fremmest skal kommunen sikre sig, at I overholder byggetekniske krav, og at I ikke bygger på fredede naturområder. Derudover skal de sørge for, at byggeriet ligger inden for rammerne af eventuelle lokalplaner, og at bebyggelsesprocenten overholdes.
AT BYGGE UDEN TILLADELSE HAR KONSEKVENSER
Når I skal bygge nyt, til eller om, skal I altid sørge for at undersøge, om jeres byggeprojekt kræver en byggetilladelse. Er der et krav herom, må I ikke gå i gang med at bygge, før I har tilladelsen på plads. Opfører I et byggeri uden en sådan, kan der være flere konsekvenser. En manglende byggetilladelse vil i de fleste tilfælde udløse en bøde, og I kan derudover risikere, at I bliver mødt af et krav om at rive ned igen.
KRAV TIL ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE
Ved ansøgning om byggetilladelse er der en række punkter, som skal indgå, for at jeres ansøgning kan blive behandlet. De givne kommuner kan have forskellige krav til ansøgningen, så derfor skal I altid sørge for at rådføre jer med den enkelte kommune. Uanset kommune skal følgende oplysninger dog altid indgå i anmodningen om byggetilladelse:
- Situations- og afløbsplan: en præcis indberetning af det planlagte byggeris placering samt en oversigt over både nuværende og fremtidige afløb og brønde.
- Facade- og plantegning: tegninger af byggeriet set fra alle sider samt et udkast til bygningens indretning.
- Tværsnit og øvrige oplysninger: en oversigt over dimensionerne på bygningen samt vedlagte informationer om materialer, installationer og konstruktioner.
Når I søger byggetilladelse, skal I påregne en behandlingstid på mellem 6-10 uger – dette afhængigt af, hvilken kommune I søger tilladelse i. Derudover skal I være forberedt på, at I i forbindelse med ansøgningen til kommunen skal betale et gebyr. Beløbet vil også her være forskelligt fra kommune til kommune.
FÅ HJÆLP TIL AT SØGE BYGGETILLADELSE HOS HANSEN – INGENIØRER & ARKITEKTER
Virker det en anelse uoverskueligt at skulle indsende en ansøgning om byggetilladelse, hvor I er sikre på, at alle krav er indfriet, forstår vi jer godt. At søge byggetilladelse er blevet en tiltagende kompliceret proces, som kræver, at I skal have styr på mange forskellige aspekter for at nå i mål.
Hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter har vi indgående kendskab til processen og kan hjælpe jer med at søge byggetilladelse, så I kan komme skridtet videre med jeres byggeprojekt. I kan blot overlade ansøgningen til os, og I slipper dermed for at overskue krav og regler og undgår desuden tvivlen om, hvorvidt ansøgningen indeholder det fornødne.
MYNDIGHEDSPROJEKT MED INDHENTNING AF BYGGETILLADELSE
Med vores hjælp til realisering af jeres byggeprojekt udvikler vi det, vi kalder et myndighedsprojekt – her går vores arkitekter videre med idéerne fra skitsefasen, og dernæst udarbejder vi alle de nødvendige dokumenter vedrørende jeres byggeri og indhenter byggetilladelse fra kommunen.
Udarbejdelse af et myndighedsprojekt hos os inkluderer:
- Situationsplan
- Plantegninger
- Snittegninger
- Facadetegninger
- Eventuelle møbleringsplaner
- Beskrivelser af overordnet materialevalg
- Nødvendige detaljetegninger
- Nødvendige konstruktionstegninger samt konstruktionsbeskrivelser
- Indhentning af byggetilladelse
Så snart I har modtaget jeres byggetilladelse, kan vi komme skridtet videre og udarbejde et hovedprojekt til jer. Et hovedprojekt involverer arbejdet med de sidste tegninger såsom detaljetegninger og arbejdstegninger af byggeriet og danner grundlaget for, hvordan byggeriet skal udføres, hvorfor det også anvendes til at indhente tilbud fra entreprenører og håndværkere.
FÅ RÅDGIVNING OG HJÆLP TIL BYGGEPROJEKT
– KONTAKT OS I DAG
Et samarbejde skal være baseret på ligeværdighed og balance – og selv om vores roller i samarbejdet er forskellige, er det vigtigste for os, at I som kunder føler jer mødt. Vi lytter til jeres behov og giver altid plads til, at I kan udtrykke jeres specifikke idéer til byggeprojektet. Jeres ønsker – vores kompetence og erfaring. Så simpelt kan det siges.
Hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter kan I få hjælp til jeres byggeprojekt; vi tilbyder byggeteknisk rådgivning til projekter i alle størrelser og er med fra start til slut. Som repræsentant og sparringspartner igennem hele jeres byggeprojekt kan I føle jer sikre på altid at have specialister ved jeres side, som kan navigere i byggeprocessen, selv når det bliver kompliceret.
Kontakt os i dag for en indledende og uforpligtende dialog omkring jeres byggeprojekt. Uanset om I har brug for et svar på et specifikt spørgsmål, søger generel vejledning eller ønsker et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed. Hos os skal I ikke vente længe på svar – vi vender tilbage til jer inden for 24 timer med et svar på jeres henvendelse
VI SIKRER JER EN TRYG START PÅ JERES BYGGEDRØM
Erfaring, høj kvalitet og professionalisme. Dette er nøgleordene i alt, hvad vi gør. Når I vælger HANSEN – Ingeniører & Arkitekter, er I sikret en tryg start på jeres byggeprojekt. Vi tager styringen og sørger for, at I kommer godt i mål – naturligvis med løbende dialog og personlig rådgivning i øjenhøjde, hvor jeres input sætter retningen for vores løsning af opgaven.
Med os som samarbejdspartner bliver jeres boligdrøm realiseret, og før I ved af det, er I i gang. Vi gør en dyd ud af at levere hurtig respons til vores kunder og sikrer altid en kort kommandovej, så I ikke skal vente i evigheder på at få omsat jeres idéer om et byggeprojekt til virkelighed.
Kontakt Hansen Ingeniør + Arkitekter
Kontakt Hansen Ingeniør & Arkitekter idag for en betingelsesfri dialog omkring netop den rådgivning du har brug for.
Uanset om du har brug for et godt råd eller et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed.
Vi vender tilbage til dig inden for 24 timer med et svar på din henvendelse!
Mere om Dennis
Dennis er indehaver og stifter af HANSEN – Ingeniører & Arkitekter i 2016 og Rådgivende Ingeniør. Han er uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015 med speciale i byggeledelse. Desuden har Dennis Svendebrev som tømrer fra 2010.
Mere om Ole
Ole er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015. Ole har speciale i energi- og indeklima, og desuden Svendebrev som murer fra 2007.
Mere om Mads
Mads er uddannet Civilingeniør fra Aalborg Universitet i 2018 med speciale i konstruktioner. Derudover har Mads Svendebrev som tømrer fra 2009.
Steffen B. G. H. Nielsen
Arkitekt og Bygningskonstruktør
Telefon: +45 22 20 26 17
Email: steffen@dhri.dk
Mere om Steffen
Steffen er Tegnestueleder. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2017. Steffen har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2007.
Louise Kallestrup Hansen
HR / Marketing / Kommunikation
Telefon: +45 60 22 13 23
Email: louise@dhri.dk
Mere om Louise
Cand.Mag. fra Aarhus Universitet i 2014 med speciale i dansk herunder kommunikation, sprog & kultur- og medier. Hun har desuden en uddannelse i teoretisk- og praktisk pædagogikum fra 2017. Akademiuddannelse i Sociale Medier fra Erhvervsakademi Aarhus 2022.
Mere om Nadja
Nadja er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2014. Hun har speciale i design- og bærende konstruktioner.
Christian H. Jeppesen
Arkitekt og Bygningskonstruktør
Telefon: +45 25 17 26 17
Email: christian@dhri.dk
Mere om Christian
Christian er ansat på tegnestuen. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2021. Christian har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2014.
Mere om Brian
Brian er uddannet ingeniør.
Lundborgvej 10
DK-8800 Viborg
Telefon: +45 27 11 26 17
E-Mail: info@dhri.dk
CVR: 39 90 58 84