FACADETEGNING

HVAD ER FACADETEGNING?

En facadetegning – også kaldet en opstalt – er en illustration af, hvordan en bygning ser ud udefra. Alle husets facader fremgår på tegningen, ligesom byggeriets og terrænets højde er angivet. Facadetegninger er relevante i forbindelse med nybyg af mindre og større byggeprojekter og i tilfælde af, at I skal have opsat en altan, terrasse eller kvist.

HVAD INDEHOLDER FACADETEGNINGER?

En facadetegning er en teknisk tegning til brug i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse, og derfor er det vigtigt, at den indeholder de rette informationer, så myndighederne kan tage stilling til, om byggeriet kan realiseres. En facadetegning af bygning kan ligeledes bruges til at give en fornemmelse af byggeriets form og ydre udseende, ligesom den kan bruges til at lave energiberegninger. Facadetegninger indeholder som udgangspunkt følgende informationer:

  • Vejnavn, husnummer og matrikelnummer.
  • Mål på bygningen med streger, der viser, hvor målene er gældende.
  • Angivelse af, hvor det naturlige terræn går.
  • Hvilken facade tegningen viser.
  • Målfaste målestoksforhold.
  • Hvilke materialer der skal anvendes til byggeriet.

Der kan forekomme variationer, alt efter hvad du skal have opført. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os!

FÅ LAVET EN PROFESSIONEL FACADETEGNING AF HUS

Har I brug for professionel hjælp til at udarbejde en facadetegning til nybyg, om- eller tilbygning? Så kontakt os endelig. Vi sætter stor pris på jeres tid, og I kan derfor altid regne med at få svar indenfor 24 timer.

Hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter er vores kerneværdier troværdighed, kvalitet og ordentlighed tænkt ind i alle dele af vores tegnestue. Det gælder både i forhold til vores arkitekt- og ingeniørydelser og i høj grad også vores service over for jer som kunder. Det er vigtigt at have en god mavefornemmelse, og vi vil gøre vores bedste for, at I føler jer i trygge og kompetente hænder hos os.

 

facadetegninger

Kontakt Hansen Ingeniør + Arkitekter

Kontakt Hansen Ingeniør & Arkitekter idag for en betingelsesfri dialog omkring netop den rådgivning du har brug for.
Uanset om du har brug for et godt råd eller et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed.
Vi vender tilbage til dig inden for 24 timer med et svar på din henvendelse!

Dennis KallestruP HaNSEN

Dennis KallestruP HaNSEN

Indehaver / Diplomingeniør

Mere om Dennis

Dennis er indehaver og stifter af HANSEN – Ingeniører & Arkitekter i 2016 og Rådgivende Ingeniør. Han er uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015 med speciale i byggeledelse. Desuden har Dennis Svendebrev som tømrer fra 2010. 

Ole Haaning

Ole Haaning

Diplomingeniør

Mere om Ole

Ole er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015. Ole har speciale i energi- og indeklima, og desuden Svendebrev som murer fra 2007.

Mads Bak-Jensen

Mads Bak-Jensen

Civilingeniør

Mere om Mads

Mads er uddannet Civilingeniør fra Aalborg Universitet i 2018 med speciale i konstruktioner. Derudover har Mads Svendebrev som tømrer fra 2009.

Steffen B. G. H. Nielsen

Steffen B. G. H. Nielsen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Steffen

Steffen er Tegnestueleder. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2017. Steffen har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2007.

Louise Kallestrup Hansen

Louise Kallestrup Hansen

HR / Marketing / Kommunikation

Mere om Louise

Cand.Mag. fra Aarhus Universitet i 2014 med speciale i dansk herunder kommunikation, sprog & kultur- og medier. Hun har desuden en uddannelse i teoretisk- og praktisk pædagogikum fra 2017. Akademiuddannelse i Sociale Medier fra Erhvervsakademi Aarhus 2022.

Nadja Morell

Nadja Morell

Diplomingeniør

Mere om Nadja

Nadja er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2014. Hun har speciale i design- og bærende konstruktioner.

Christian H. Jeppesen

Christian H. Jeppesen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Christian

Christian er ansat på tegnestuen. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2021. Christian har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2014.

Lundborgvej 10
DK-8800 Viborg

Telefon: +45 27 11 26 17
E-Mail: info@dhri.dk

CVR: 39 90 58 84