Hvad er en snittegning egentlig? En snittegning er en teknisk arkitekttegning, der viser et lodret tværsnit gennem en hel bygning inklusive fundamentet. Den er en essentiel del af tegnematerialet, fordi den viser indvendige højder og niveauer i bygningen såsom loftshøjder og niveauer i gulvplanet, og hvordan bygningens konstruktioner skal udføres.

HVAD SKAL EN SNITTEGNING INDEHOLDE?

En snittegning er som beskrevet en tegning, der angiver højder og niveauer i en bygning og viser bygningens indre konstruktioner. Overordnet set kan en snittegning af et hus dermed vise dets rumlige kvaliteter, såsom hvor meget dagslys der kommer ind og hvordan, oplevelsen af rummene i forhold til blandt andet højde og forskellige niveauer m.m.

Noget af det, en snittegning kan bruges til og kan indeholde, er blandt andet at se:

  • tykkelse og dimensioner af terrændæk, etagedæk og tagkonstruktion
  • opbygningen af vægge
  • placering af dampspærre
  • udformning af tagfod
  • afvandingsforhold
  • gulvopbygning
  • om vinduerne kan bruges som redningsåbninger i tilfælde af brand.

En snittegning er både en del af myndighedsbehandlingen og hovedprojektet, og den er derfor en uundværlig del af tegnematerialet udarbejdet af arkitekten. Den kan blandt andet bruges til at vurdere, om byggeriet lever op til højdegrænseplan og andre højdegrænser i lokalplanen, som er afgørende for, om byggeriet overhovedet må opføres.

snittegning

SNITTEGNING TIL HUS, SOMMERHUS OG MEGET MERE

Hvad enten I skal have bygget et helårshus, sommerhus eller noget helt tredje, har I brug for snittegninger, der redegør for, hvordan byggeriet belaster eller ændrer de bærende bygningsdele. Skal I renovere et eksisterende hus eller sommerhus, er det muligt at tage udgangspunkt i en original snittegning, og hvis I ikke har sådan en, vil man typisk kunne få den gennem kommunen.

Det er vigtigt, at der i forbindelse med en snittegning til sommerhus er taget forbehold for, at der er nogle andre regler, der gør sig gældende end for helårshuse. Eksempelvis er højdegrænseplan for huse og sommerhuse ikke de samme – sommerhuse må maksimalt bygges i én etage, og de udvendige højder for sommerhuse må ikke overstige fem meter. Sådanne regler – og forskelle mellem almindelige huse og sommerhuse – har vi hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter selvfølgelig helt styr på, og I kan derfor trygt betro os opgaven at lave snittegninger til huse og sommerhuse.

 

HAR I BRUG FOR EN SNITTEGNING AF JERES HUS? KONTAKT OS I DAG

Hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter har vi stor fokus på troværdighed, kvalitet og ordentlighed i alle dele af vores tegnestue. Det gælder både i forhold til vores arkitekt- og ingeniørydelser og i høj grad også om vores service over for jer som kunder. Den gode mavefornemmelse er vigtig, og vi vil gøre vores bedste for, at I føler jer i trygge og kompetente hænder hos os.

Har I brug for rådgivning til jeres næste byggeprojekt? Vi står altid til rådighed for en snak om, hvordan vi sammen kan realisere jeres drømme. Kontakt os for en ganske uforpligtende dialog i dag. Vi vender hurtigt tilbage med et svar, og I kan altid være sikre på, at vi svarer på henvendelser indenfor 24 timer.

Kontakt Hansen Ingeniør + Arkitekter

Kontakt Hansen Ingeniør & Arkitekter idag for en betingelsesfri dialog omkring netop den rådgivning du har brug for.
Uanset om du har brug for et godt råd eller et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed.
Vi vender tilbage til dig inden for 24 timer med et svar på din henvendelse!

Dennis KallestruP HaNSEN

Dennis KallestruP HaNSEN

Indehaver / Diplomingeniør

Mere om Dennis

Dennis er indehaver og stifter af HANSEN – Ingeniører & Arkitekter i 2016 og Rådgivende Ingeniør. Han er uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015 med speciale i byggeledelse. Desuden har Dennis Svendebrev som tømrer fra 2010. 

Ole Haaning

Ole Haaning

Diplomingeniør

Mere om Ole

Ole er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015. Ole har speciale i energi- og indeklima, og desuden Svendebrev som murer fra 2007.

Mads Bak-Jensen

Mads Bak-Jensen

Civilingeniør

Mere om Mads

Mads er uddannet Civilingeniør fra Aalborg Universitet i 2018 med speciale i konstruktioner. Derudover har Mads Svendebrev som tømrer fra 2009.

Steffen B. G. H. Nielsen

Steffen B. G. H. Nielsen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Steffen

Steffen er Tegnestueleder. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2017. Steffen har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2007.

Louise Kallestrup Hansen

Louise Kallestrup Hansen

HR / Marketing / Kommunikation

Mere om Louise

Cand.Mag. fra Aarhus Universitet i 2014 med speciale i dansk herunder kommunikation, sprog & kultur- og medier. Hun har desuden en uddannelse i teoretisk- og praktisk pædagogikum fra 2017. Akademiuddannelse i Sociale Medier fra Erhvervsakademi Aarhus 2022.

Nadja Morell

Nadja Morell

Diplomingeniør

Mere om Nadja

Nadja er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2014. Hun har speciale i design- og bærende konstruktioner.

Christian H. Jeppesen

Christian H. Jeppesen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Christian

Christian er ansat på tegnestuen. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2021. Christian har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2014.

Brian Pustelnik

Brian Pustelnik

Diplomingeniør

Speciale i KK2,- 3 og 4                                                Telefon: +45 22 15 67 87
Email: brian@dhri.dk

Mere om Brian

Brian er uddannet ingeniør. 

Jakob Riisgaard-Dam

Diplomingeniør

Lundborgvej 10
DK-8800 Viborg

Telefon: +45 27 11 26 17
E-Mail: info@dhri.dk

CVR: 39 90 58 84