Portræt: De sociale arrangementer spiller en stor rolle i virksomheden

Mads Bak-Jensen

Fortæl lidt om dig selv og hvor lang tid du har arbejdet her?

Jeg hedder Mads og er 35 år. Jeg bor i Haderup mellem Viborg og Holstebro, hvilket vil sige at jeg har en halv time til og fra arbejde. Om morgenen bruger jeg den halve times kørsel på at gøre mig mentalt klar – forstået på den måde at jeg løber de ting igennem i mit hoved, som jeg har planlagt til dagen. På den måde er jeg forberedt på, hvordan dagen kommer til at se ud. På vejen hjem kobler jeg fra, hvilket betyder at jeg når at lægge arbejdet fra mig, inden jeg når hjem til min kone Anne og vores søn Anton. Vi bor på en gård med tilhørende skov. Her lader jeg op og slapper af med de praktiske ting, hvor der altid er noget at ”gå i krig med”. Man kan godt kalde mig et naturmenneske. Derudover cykler jeg mountainbike og løber orienteringsløb.

Jeg har været ansat hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter siden november 2021. Tidligere har jeg arbejdet som projektleder hos Eiler Thomsen Alufacader i Holstebro. Her brugte jeg desværre ikke mine fag fra AAU og det savnede jeg.

 

Hvordan var det at starte op hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter?

Jeg søgte til HANSEN – Ingeniører & Arkitekter, fordi jeg ønskede at bruge mere af min viden fra ingeniørstudiet. Her sidder jeg med statiske beregninger og energirammeberegninger, som læner sig op ad mit speciale fra Aalborg Universitet i konstruktioner. Jeg havde en god oplæringsperiode, hvor jeg fik den nødvendige hjælp og sparring og samtidig kunne jeg fra ledelsen mærke en stor tillid, som gjorde at jeg hurtigt blev selvkørende og fik ansvar for egen portfolio i virksomheden.

Jeg blev mødt af åbne kolleger, som tog godt imod mig. Jeg startede under corona, hvor Danmark var ved at lukke ned igen, men på trods af det prøvede virksomheden alligevel at fastholde sociale arrangementer, som gjorde at jeg hurtigt lærte mine kolleger at kende, hvad enten det var en frokost inde i byen eller et arrangement, hvor vores partnere også var inviteret.

 

Hvad synes du der er godt ved at arbejde her?

 

Noget af det jeg sætter mest pris på ved at arbejde i virksomheden er at min familie får lov til at være med på sidelinjen. HANSEN – Ingeniører & Arkitekter er gode til at holde sociale arrangementer, hvor vores bedre halvdel også er inviteret. Det gælder både julefrokoster og andre ture. Vi har fx været på en medarbejdertur til Ruths Hotel, hvor vi mødte hinandens partnere og der dermed også var mulighed for at snakke om en masse andet end arbejde. Jeg synes det er godt for vores familie, at vi på den måde får mulighed for at blive en del af hinandens arbejdsliv.

“Vi har en god intern kommunikation i firmaet blandt ingeniører og arkitekter. Det er nemt at spørge hinanden til råds- og sparre med hinanden, hvilket gør, at vi sammen løfter komplekse beslutninger og situationer”. 

Mads Bak-Jensen

Rådgivende ingeniør

Hvordan vil du beskrive det at arbejde i en mindre ingeniør- og arkitektvirksomhed?

 

Der er fokus på at lære hinanden at kende. Vi er meget jævnaldrende. Mange af os står samme sted i livet med mindre børn og familieliv. Det er dejligt, at man på den måde har meget tilfælles.

I forhold til arbejdsopgaver oplever jeg, at jeg her arbejder meget specialiseret og fokuseret. Der er mulighed for at mine kompetencer udnyttes inden for det specifikke område, så man har mulighed for at blive ekspert på dette. Vi har en god intern kommunikation i firmaet blandt ingeniører og arkitekter. Det er nemt at spørge hinanden til råds- og sparre med hinanden, hvilket gør, at vi sammen løfter komplekse beslutninger og situationer.

Hvilke udfordringer og muligheder ser du i fremtiden i byggebranchen?

 

Jeg ser de samme udfordringer som muligheder i byggebranchen lige nu. Lige nu er det store fokus i byggebranchen CO2, ligesom i resten af samfundet. Det primære er at få reduceret CO2 forbruget, både under selve byggeriet, men også gennem bygningernes levetid. Vores værktøj til at kunne beregne CO2 aftrykket af byggerierne er LCA beregninger, her er det vigtige at bruge klimavenlige byggematerialer. Det er en spændende tid vi går i møde, hvad det angår.

BLÅ BOG 

Uddannelse:

  • 2018: Civilingeniør fra AAU
  • 2010: Konstabel uddannelse i livgarden
  • 2009: Tømrer fra Aalborg Tekniske skole

Erhvervserfaring:

  • 2021: HANSEN – Ingeniører & Arkitekter
  • 2019: Eiler Thomsen Alufacader
  • 2010-2011: Udsendt med isaf10 til Afghanistan
  • 2009: Værnepligtig i Holstebro.

Funfact:

Mads er virksomhedens flider. Han er perfektionistisk i sit arbejde, enormt engageret og arbejdsom. Mads er typen, der på et kursus vil kunne rette underviseren, fordi han sidder inde med ny viden (han gør det dog ikke!). Desuden har Mads en stor almen viden. Han er altid opdateret på seneste nyt både i ind- og udland, kender alle fodboldresultater og har fra sin læge-kone også en stor viden om kroppen og sygdomme.

Kontakt Hansen Ingeniør + Arkitekter

Kontakt Hansen Ingeniør & Arkitekter idag for en betingelsesfri dialog omkring netop den rådgivning du har brug for.
Uanset om du har brug for et godt råd eller et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed.
Vi vender tilbage til dig inden for 24 timer med et svar på din henvendelse!

Dennis KallestruP HaNSEN

Dennis KallestruP HaNSEN

Indehaver / Diplomingeniør

Mere om Dennis

Dennis er indehaver og stifter af HANSEN – Ingeniører & Arkitekter i 2016 og Rådgivende Ingeniør. Han er uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015 med speciale i byggeledelse. Desuden har Dennis Svendebrev som tømrer fra 2010. 

Ole Haaning

Ole Haaning

Diplomingeniør

Mere om Ole

Ole er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015. Ole har speciale i energi- og indeklima, og desuden Svendebrev som murer fra 2007.

Mads Bak-Jensen

Mads Bak-Jensen

Civilingeniør

Mere om Mads

Mads er uddannet Civilingeniør fra Aalborg Universitet i 2018 med speciale i konstruktioner. Derudover har Mads Svendebrev som tømrer fra 2009.

Steffen B. G. H. Nielsen

Steffen B. G. H. Nielsen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Steffen

Steffen er Tegnestueleder. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2017. Steffen har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2007.

Louise Kallestrup Hansen

Louise Kallestrup Hansen

HR / Marketing / Kommunikation

Mere om Louise

Cand.Mag. fra Aarhus Universitet i 2014 med speciale i dansk herunder kommunikation, sprog & kultur- og medier. Hun har desuden en uddannelse i teoretisk- og praktisk pædagogikum fra 2017. Akademiuddannelse i Sociale Medier fra Erhvervsakademi Aarhus 2022.

Nadja Morell

Nadja Morell

Diplomingeniør

Mere om Nadja

Nadja er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2014. Hun har speciale i design- og bærende konstruktioner.

Christian H. Jeppesen

Christian H. Jeppesen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Christian

Christian er ansat på tegnestuen. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2021. Christian har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2014.

VORES SERVICES

Hos HANSEN – Ingeniører + Arkitekter skaber vi tryghed i byggeforløbet ved at give kompetent rådgivning og grundige materialer. Læs mere om vores kerneydelser:

Lundborgvej 10
DK-8800 Viborg

Telefon: +45 27 11 26 17
E-Mail: info@dhri.dk

CVR: 39 90 58 84