SKITSEFORSLAG

Et skitseforslag er en indledende visualisering af dine og arkitektens visioner for et byggeri baseret på jeres ønsker. Et veludført skitseforslag giver en god fornemmelse af husets indretning, funktioner og linjer samt omfanget af projektet, hvad angår økonomi og tid. Et arkitekttegnet skitseforslag er både aktuelt i forbindelse med nybyg, ombygning og tilbygning.

HVAD INDEBÆRER ET ARKITEKT-SKITSEFORSLAG?

Et skitseforslag indebærer som udgangspunkt følgende:

  • Tegninger. Et skitseforslag indeholder en række relevante tegninger såsom grundplan, facadetegninger, principsnit og en situationsplan, ligesom der også typisk vil medfølge en perspektivtegning. Alt sammen med det formål at give et godt indblik i, hvordan byggeriet kan komme til at tage sig ud.
  • Forslag til materialer og farver. Arkitekten vil også på tegningerne angive, hvilke materialer og farver han eller hun har tiltænkt byggeriet. 
  • Vurdering af pris på projektet. Prisen på projektet er selvfølgelig også afgørende for bygherre, og derfor vil et prisoverslag også medfølge.
  • Udkast til tidsplan. Omfanget af projektet tidsmæssigt vil ligeledes fremgå, således du har en fornemmelse af en overordnet tidsplan.

Skitseforslag kan både være meget detaljerige og mere simple alt efter projektets beskaffenhed, dine ønsker mv.

Skitseforslag

HVAD ER ET SKITSEFORSLAG
– OG HVAD ER DET IKKE?

Et skitseforslag er ikke en teknisk tegning, som håndværkerne kan tage udgangspunkt i i forbindelse med opførelsen af byggeriet, men derimod er det arkitektens bud på en overordnet vision for dit byggeprojekt baseret på dine ønsker og drømme. Det er således heller ikke muligt at søge om byggetilladelse på baggrund af skitseforslaget – her skal der tekniske byggetegninger til.

Det, du derimod kan bruge skitseforslaget til, er at få en forhåndsgodkendelse af projektet hos kommunen, så du har en indikation på, om der er nogle forhindringer i forbindelse med at opføre det. Derudover kan du få et overblik over projektet og se, om det stemmer overens med dine forestillinger og drømme. Helt praktisk kan skitseforslaget også være en hjælp i forhold til at få finansieringen på plads, fordi du kan medbringe tegninger, prisoverslag og tidsplan i banken og få deres vurdering af, om det kan realiseres.

 

FÅ VISUALISERET DINE HUSDRØMME MED ET ARKITEKTTEGNET SKITSEFORSLAG

Går du med en drøm om at bygge nyt hus, eller måske vil du gerne have om- eller tilbygget til noget eksisterende? HANSEN – Ingeniører & Arkitekter kan hjælpe dig med at visualisere dine drømme og gøre dem konkrete. Har du blot nogle overordnede ønsker, som du gerne vil have et kvalificeret bud på, er det også en oplagt mulighed at få tegnet et skitseforslag af en arkitekt, der med sin faglige tilgang kan gøre jeres ønsker realiserbare og tilføje sine egne kreative ideer til projektet. Vi ser ethvert byggeprojekt som et samarbejde mellem bygherre & arkitekten, og vi er altid lydhøre over for inputs fra dig.

Hos HANSEN – Ingeniører & Arkitekter tilbyder vi foruden skitseforslag også mange andre ydelser såsom statiske beregninger, byggerådgivning og hjælp med at indhente byggetilladelse – vi kan derfor være jeres samarbejdspartner fra idé til færdigt byggeri.

Kontakt Hansen Ingeniør + Arkitekter

Kontakt Hansen Ingeniør & Arkitekter idag for en betingelsesfri dialog omkring netop den rådgivning du har brug for.
Uanset om du har brug for et godt råd eller et overslag på en specifik opgave, står vi altid til rådighed.
Vi vender tilbage til dig inden for 24 timer med et svar på din henvendelse!

Dennis KallestruP HaNSEN

Dennis KallestruP HaNSEN

Indehaver / Diplomingeniør

Mere om Dennis

Dennis er indehaver og stifter af HANSEN – Ingeniører & Arkitekter i 2016 og Rådgivende Ingeniør. Han er uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015 med speciale i byggeledelse. Desuden har Dennis Svendebrev som tømrer fra 2010. 

Ole Haaning

Ole Haaning

Diplomingeniør

Mere om Ole

Ole er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2015. Ole har speciale i energi- og indeklima, og desuden Svendebrev som murer fra 2007.

Mads Bak-Jensen

Mads Bak-Jensen

Civilingeniør

Mere om Mads

Mads er uddannet Civilingeniør fra Aalborg Universitet i 2018 med speciale i konstruktioner. Derudover har Mads Svendebrev som tømrer fra 2009.

Steffen B. G. H. Nielsen

Steffen B. G. H. Nielsen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Steffen

Steffen er Tegnestueleder. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2017. Steffen har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2007.

Louise Kallestrup Hansen

Louise Kallestrup Hansen

HR / Marketing / Kommunikation

Mere om Louise

Cand.Mag. fra Aarhus Universitet i 2014 med speciale i dansk herunder kommunikation, sprog & kultur- og medier. Hun har desuden en uddannelse i teoretisk- og praktisk pædagogikum fra 2017. Akademiuddannelse i Sociale Medier fra Erhvervsakademi Aarhus 2022.

Nadja Morell

Nadja Morell

Diplomingeniør

Mere om Nadja

Nadja er uddannet Diplomingeniør fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 2014. Hun har speciale i design- og bærende konstruktioner.

Christian H. Jeppesen

Christian H. Jeppesen

Arkitekt og Bygningskonstruktør

Mere om Christian

Christian er ansat på tegnestuen. Han er uddannet Bygningskonstruktør i 2021. Christian har dersuden Svendebrev som tømrer fra 2014.

Lundborgvej 10
DK-8800 Viborg

Telefon: +45 27 11 26 17
E-Mail: info@dhri.dk

CVR: 39 90 58 84